Fotografie aeriana in colaborare cu SkyCam.ro – 15 Mai 2010

Pina la nunta Roxanei si a lui Nicu n-am avut ocazia sa ajung la Colilia. Stiam de biserica aflata in ruina, am vazut fotografii impresionante dar, din pacate, nu am ajuns pina acolo.

Intre timp biserica a fost renovata, functioneaza ca manastirea Colilia si a fost aleasa de Roxana si Nicu pentru oficierea casatoriei religioase.

Inainte de nunta, am avut ocazia unei vizite de recunoastere a locatiei, care a facut o puternica impresie asupra mea. Biserica se afla in plin cimp, la citiva kilometri de sosea. Unde te uiti vezi numai cer si cimp. Biserica si singuratate.

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam A

Dupa ce m-am intors mi-am dat seama ce bine s-ar potrivi niste fotografii de sus, de la inaltime. La o locatie inedita o abordare fotografica inedita.

Din punct de vedere practic, m-am gindit ca un balon cu heliu ar putea fi o solutie. Am pus mina pe telefon si am sunat un prieten, Alex Vera. I-a placut din start ideea asa ca a devenit seful proiectului “Balonul”. A studiat posibilitatile de realizare si dupa o analiza atenta a ajuns la concluzia ca ar fi mult prea costisitor pentru noi sa realizam intregul ansamblu, ca ne lipsesc unele informatii, mijloace tehnice si mai ales ca nu vom avea timp suficient. Asa ca ne-am hotarit sa apelam la cineva care sa aiba deja mijloace tehnice si experienta in fotografia aeriana. In urma cautarilor pe net i-am ales pe cei doi colegi de la SkyCam.ro, Laurentiu si Gabriel, care opereaza un elicopter telecomandat (UAV). Ca sa le pot indica ce anume sa fotografieze am mai fost o data la Colilia si am facut o schita axonometrica a locatiei pe baza careia Alex a realizat un model 3D care mi-a permis sa le arat lui Laurentiu si Gabriel ceea ce vreau sa obtin.

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam B

In ziua nuntii Alex, Laurentiu si Gabriel s-au ocupat de fotografia aeriana, permitindu-mi sa ma ocup numai de fotografia la sol.

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 01

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 02

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 03

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 04

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 05

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 06

A fost o colaborare de care sint foarte multumit. Situatia din teren a fost foarte grea, conditiile meteorologice neprielnice, timpul scurt si oamenii in miscare rapida. Cu toate acestea, rezultatele au fost la inaltime :) Mi-as mai dori astfel de colaborari.

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 09

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 10

Cristian Martinetz www.fashionbride.ro SkyCam 11

Cum am folosit fotografiile facute din aer puteti vedea aici:

Roxana si Nicu (II) – Nunta – 15 Mai 2010

Roxana si Nicu (III) – Nunta – 15 Mai 2010

Fotografiile din cadrul acestui articol, care ii reprezinta pe Laurentiu si Gabriel de la SkyCam.ro si elicopterul lor UAV sint facute de Alex Vera. Toate drepturile ii apartin si publicarea a fost facuta cu acordul lui. Multumesc Alex.

2 Comments

 1. Mihai
  June 29, 2010

  Excelente fotografiile aeriene. Felicitari! O nunta fotografiata din elicopter, asta n-am mai vazut!

 2. Alex
  June 29, 2010

  Multumesc si tie Cristi pentru o aventura pe cinste.
  Legile lui Murphy au functionat fara gres. In ziua zborului a fost un vant extrem de puternic, abia stateai pe picioare la sol.
  Totusi Laur si Gabi au reusit sa zboare foarte aproape de cladire, vezi ultimul cadrul in care se vede acoperisul cu crucea de foarte aproape. Ne-a ajutat Dumnezeu.
  M-a impresionat un copil imbracat modest, care probabil locuia la casele construite in vecinatate, cele albe din primele cadre. Nu si-a luat ochii de la micul elicopter. Se vedea pe fata sa ca e fascinat! Ce-o fi visat copilul acela in noaptea urmatoare si in zilele urmatoare?! Mi-l inchipui pilot pe aparatele zburatoare ale deceniilor urmatoare. O experienta ca asta, pentru un copil, poate fi hotaratoare pentru viitorul sau. Sa-l ajute Dumnezeu!